حافظه خوب؛ زندگی خوب

حافظه خوب؛ زندگی خوب
حتما تاکنون بارها درخصوص تقویت حافظه شنیده و خوانده‌اید، اما شاید بهتر باشد از نگاه دیگری به این موضوع نگاه کنید تا با اطمینان بیشتری به مساله نگاه کرده و جدی‌ترش بگیرید.
نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد حافظه‌ای که خوب کار می‌کند و عملکرد مطلوبی دارد، می‌تواند کلید یک زندگی شاد و موفق باشد.
به گفته محققان افرادی که حافظه کاری قوی‌تر و کارآمدتری دارند، خوشبین‌تر بوده و اعتماد به نفس بیشتری دارند. به همین نسبت درصد ناامیدی و بدبینی در افرادی که حافظه ضعیف‌تری دارند، بیشتر است. حافظه کارآمد و خوب به معنی توانایی به خاطر آوردن و پردازش اطلاعات به طور همزمان است.
این پژوهش نشان می‌دهد: اشخاصی که حافظه کاری قوی‌تری دارند، معمولا از شغل‌ها و روابط بهتری نیز بهره‌مند هستند.
به گزارش ایسنا، این تحقیق روی 1200 داوطلب در گروه سنی پایان دوره نوجوانی تا 60 سالگی با انجام مجموعه‌ای از تست‌های روان‌شناسی و ارائه پرسشنامه‌های متعدد انجام شد؛ بر این اساس کسانی که حافظه کاری بهتری دارند، خوشبین‌تر بوده و به زندگی امیدوارترند و همچنین برای مقابله با مشکلات اعتماد بیشتری دارند و بهتر با شرایط زندگی، خود را سازگار می‌کنند.
با این وجود بهتر است تقویت حافظه را جدی بگیرید و روش‌های تقویت آن را پیگیری کنید.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گوید: خندیدن، خوردن شکلات و مصرف مقداری ماهی در روز بر سطح اندروفین‌ها اثر مفید دارد و موجب تقویت حافظه و افزایش قدرت یادگیری می‌شود.
احمدرضا درستی مطلق در گفت‌و‌گو با فارس، ادامه می‌دهد: «اندروفین‌ها» مواد شیمیایی‌ای هستند که برای انتقال‌های عصبی فعالیت می‌کنند.
در واقع، اندروفین‌ها مواد شیمیایی خاصی هستند که موجب می‌شوند افراد احساس خوبی داشته باشند. حتی یک پیاده‌روی کوتاه می‌تواند سطح این مواد را در بدن افزایش دهد.
به گفته او فعالیت مغزی طی زمان با انباشت برخی از مواد، موجب افت کارایی ذهنی می‌شود. خواب مناسب می‌تواند با فرصت دادن به بدن برای دفع آنها، توان مغزی را افزایش دهد. توصیه می‌شود افراد 6 تا 8 ساعت در شب‌ خواب کافی داشته باشند و از دیر خوابیدن دوری شود.
برخی مطالعات به کم شدن حافظه در افراد مبتلا به پرفشاری خون اشاره می‌کنند. بالا بودن فشار خون در رگ‌های مغزی احتمالا بر عملکرد سلول‌های مغز تاثیر نامطلوب بر جای می‌گذارد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌گوید: مصرف صبحانه و حتی نوع صبحانه مصرفی روی قدرت تمرکز و حافظه کوتاه مدت کودکان و بزرگسالان تاثیر مثبت دارد.
درستی می‌گوید: مقداری چربی در ساختمان سلول‌های عصبی وجود دارد و به همین ترتیب مصرف مقداری چربی از طریق مواد غذایی ضروری است که البته چربی دریافتی باید از منابع مناسبی باشد که دارای اسیدهای چرب ضروری است و بهترین این منابع عبارت از روغن ماهی، روغن آفتابگردان، روغن بادام و دیگر روغن‌های مایع با منشأ گیاهی هستند.

دویدن، عامل تقویت حافظه
محققان می‌گویند دویدن به بهبود توانایی مغز کمک می‌کند. آنها می‌گویند دو برابر شدن تعداد سلول‌های منطقه هیپوکامپ مغز در موش‌های دونده علت احتمالی بهبود حافظه آنهاست.
در واقع براساس این تحقیقات دویدن به بهبود عملکرد ذهنی و حافظه موش‌های آزمایشگاهی کمک کرده است. بر این اساس، سلول‌های عصبی بخش مربوط به حافظه در مغز موش‌هایی که تحرک بدنی داشتند، بیشتر از موش‌های گروه شاهد بود. پیش‌تر نیز بعضی از محققان از نتیجه مشابهی خبر داده بودند.
هیپوکامپ نقش مهمی در یادگیری و حافظه دارد. در این مطالعه، محققان به 2 گروه از موش‌های آزمایشگاهی آموزش دادند تا با ضربه زدن به جعبه‌ای روی یک مانیتور، مقداری مواد خوراکی جایزه بگیرند.
برای آزمایش حافظه موش‌ها، تصویر دو جعبه روی مانیتور ظاهر می‌شد که تنها ضربه به یکی از آنها جایزه داشت. مکان این جعبه‌ها روی صفحه تصویر دائم تغییر می‌کرد.
محققان دریافتند عملکرد مغزی موش‌هایی که روزانه به طور متوسط 20 کیلومتر دویده‌اند، بهتر از گروهی که تحرک خاصی نداشت، بوده است. آنها می‌گویند دویدن می‌تواند اثر مشابهی در انسان داشته باشد و در پی بررسی آن
هستند.
علاوه بر دویدن متخصصان می‌گویند 40 دقیقه پیاده‌روی آرام به مدت 3 نوبت در هفته می‌تواند باعث افزایش اندازه غده هیپوکامپ در مغز ‌شود که بخش حافظه و خاطرات را در این عضو مهم در کنترل دارد و عملکرد ذهن را در انسان حتی با بالا رفتن سن، بهبود می‌بخشد.

خواب خوب
حتما شنیده‌اید که جدول حل کردن برای تقویت حافظه خوب است، اما جالب است بدانید که دانشمندان معتقدند خوابیدن مانند حل کردن معما و جدول‌‌ برای تقویت حافظه مفید است.
احساس تازگی پس از یک استراحت و خواب کامل شبانه همچنین کمک بزرگی برای بهبود حافظه کوتاه مدت است و به شما کمک می‌کند آنچه را که نیاز دارید، به یاد بیاورید.
روزنامه جام جم

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد